ایران آینده

ایران آینده

بازنگری در تاریخ قلمرو میانی
ایران آینده

ایران آینده

بازنگری در تاریخ قلمرو میانی

نسلی تباه، با معدل ۱۱


مهرداد ایران‌مهر

از نسلی که تباه بود و تباه هم شد، چه انتظاری می‌توان داشت! بیچاره‌ها حدشان همین است و در این موضوع، مقصر اصلی هم نبودند، اما شدند.

 

ایشان در دورانی که دورهء راهنمایی سابق برقرار بود، بر اساس قانون موجود، کسانی که معدل بالایی داشتند به رشته‌های ریاضی و فنی می‌رفتند، گروهی که یک رده پایین‌تر بودند به رشتهء علوم تجربی، و معدل یازده‌ها هم که هوش کمتر و یا مشکلات دیگری داشتند، ناچار به رشته‌های علوم انسانی رانده می‌شدند.

عده‌ای هم که اصولا استعداد دروس نظری را نداشتند، راهی هنرستان‌ها شده و اتفاقا اغلب آدم‌های موفقی از آب در می‌آمدند.

و اما، آن گروه سوم با معدل یازده و وامانده و سرخورده از ورود به رشته‌های ریاضی و تجربی، با هر جان کندن دبیرستان را به اتمام می‌رساندند. سپس در رقابتی ضعیف میان خود، بخشی از ایشان وارد رشته‌هایی چون حقوق، اقتصاد، تاریخ، معارف اسلامی، حسابداری و... در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی می‌شدند.

حال فرض کنید، کسانی که امروزه با نام و عنوان استاد و کارشناس تاریخ می‌شناسید و نظرات گوناگون در این حوزه صادر می‌کنند، اکثرا همین حضرات با معدل ۱۱ سوم راهنمایی سابق هستند.

اکنون چه انتظاری از این جماعت دارید که تاریخ حقیقی را برایتان بشکافند! با نسلی فشل و وامانده طرف هستیم که از ضعفی مضاعف و مفرط در مقوله‌هایی چون بهرهء هوشی و توان تحلیل و برآوردهای ذهنی برخوردارند.

داستا‌ن‌های منسوخی چون کوچ آریایی‌ها و سامی بودن میانرودان و خط نداشتن ایرانیان و سقف ۲۵۰۰ ساله برای تاریخ کشور ایران و اینگونه جفنگیات غربی، به طور دائم توسط همین افراد متوسط‌الذهن، بازگو و بازنشر می‌شود.


کامروز خسروی:

تاریخ واقعی ما از ۲۵۰۰ سال پیش آغاز می‌شود که توسط غربیان کشف شد. تاریخ استوره‌ای و پرداختن به کشف زمان زرتشت و اینگونه مسائل نیز اساسا ارزش پرداختن ندارد.

مهرداد ملک‌زاده:

ما به اینکه، اولین بار این ایرانیان بودند که فهمیدند باید دستشان را در سوراخ دماغشان بکنند و سپس کشف کردند که باید دومی را هم در آن فرو کنند، معتقد نیستیم.

ابوالقاسم اسماعیل‌پور:

استوره‌های ایرانی در والاترین حالت خود، گاهی می‌تواند پهلو به پهلوی استوره‌های یونانی بزند.


حدشان همین است.


به صفحه تلگرام ما بپیوندید، تاربرگ تاریخ روایی ایران:

http://t.me/oldhistor


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد